Over Hard nodig

Het bedrijf

WAT wij zijn

Wat wij doen

Hard nodig staat als bureau voor kwaliteit. Onze professionals houden elkaar scherp door te sparren en zetten voor opdrachtgevers onze collectieve kennis en kunde in. 

Hard nodig zet zich in voor duurzame gebiedsontwikkeling, waar mensen met plezier wonen, werken, leren en recreëren. Een ontwikkeling is duurzaam wanneer deze voor alle drie de P’s – People, Planet & Profit – interessant en rendabel is.

Hard nodig ondersteunt partijen, die gebieden ontwikkelen, die voor de lange termijn investeren en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.

Hard nodig onderscheidt zich door de brede inhoudelijke basis op het gebied van planeconomie, woningbouwregie en risicomanagement aangevuld met sterke persoonlijke kwaliteiten zoals een energieke, verbindende, proactieve houding, organisatorische talenten en een heldere communicatie.

Waarom hard nodig?

HET IS HARD NODIG DAT…

… we denken in kansen en niet in beperkingen.
… we kijken naar waardecreatie en niet alleen naar de kosten.
… we investeren voor de lange termijn en niet gaan voor korte termijnwinsten.
… we samenwerken en elkaar niet tegenwerken.
… we in dialoog verder komen en elkaar niet in een debat woordelijk te lijf gaan.
… we nieuwe duurzame verdienmodellen omarmen.
… we gebieden ontwikkelen voor de gebruikers en hierbij het DNA van het gebied koesteren.
… we ons hart volgen.

People...

planet...

...& profit

Hard nodig zet zich in voor duurzame gebieds- en vastgoedontwikkeling, waar mensen met plezier wonen, werken, leren en recreëren.

Gezichten Achter Hard Nodig

Wie wij zijn

Olivia Jansen-Yuen

Planeconoom en woningbouwversneller

Mijn karakter:
Energiek, positief, open houding, verbindend, mensen-mens, proactieve houding. Houdt van uitdaging en afwisseling.

Mijn kracht:
Brede inhoudelijke basis op het gebied van vastgoed, gebiedsontwikkeling, planeconomie,  risicomanagement en woningbouwversnelling. 

Paul Maas

Planeconoom

Mijn karakter: 
Initiatiefrijk, resultaatgericht, communicatief en analytisch sterk.

Mijn kracht:
Vanaf 2002 werkzaam in de vastgoedsector vanuit zowel de private- als de publieke sector. Werkzaamheden verricht variërend van haalbaarheidsanalyses, onderhandelingen, coaching en de verkoop van vastgoed. Adviserend vanuit een financiële invalshoek met een integrale benadering.

Lex van den Nieuwenhof

Planeconoom

Mijn karakter:
Pragmatisch en een aanpakker. Lex zorgt voor overzicht en inzicht. Hij is analytisch en communicatief sterk. Denkt in oplossingen.

Mijn kracht:
Lex is als gebiedseconoom veelzijdig en werkt graag aan multidisciplinaire gebiedsontwikkelingen. Naast het opstellen van business-cases, grondexploitaties en vastgoedexploitaties bekijkt hij vraagstukken vanuit een breder ruimtelijke-economische perspectief. 

Roos van Schie

Planeconoom

Mijn karakter:
Positief kritisch, analytisch sterk, leer- en nieuwsgierig. Krijgt er energie van om projecten verder te helpen. 

Mijn kracht: 
Roos denkt proactief in gebiedsontwikkelingen mee om samen met de projectleider het project verder te brengen. Roos maakt zich complexe materie snel eigen en werkt pragmatisch. 

Monique Koolen

Officemanager

Mijn karakter:
Ontzorgend en vriendelijk. Ondersteund waar nodig.

Mijn kracht:
Monique houdt van contact met mensen. Ze ondersteunt waar ze kan en waar het nodig is.

Bruno

Knuffelkous

Mijn karakter: 
Lief, trouw en een beetje eigenwijs … volgens mijn baasje.

Mijn kracht:
Ik wacht geduldig tot ik een knuffel krijg en hopelijk krijg ik dan ook iets lekkers.

Gezicht achter Hard Nodig

Ik ben olivia

Hallo, ik ben Olivia Jansen-Yuen. Op 1 januari 2015 startte ik mijn eigen adviesbureau, Hard nodig. Ik vind het heerlijk dat ik als zelfstandige kan werken voor verschillende organisaties en veel afwisseling en diversiteit in werkzaamheden en omgeving heb. 

Daarnaast biedt dit een meerwaarde voor opdrachtgevers door het uitwisselen van kennis en ervaring tussen en verbinden van de verschillende opdrachtgevers.

Mijn karakter: Energiek, positief, open, verbindend, mensen-mens, leer- en nieuwsgierig. Ik houd van uitdaging en afwisseling.

Mijn kracht: Brede inhoudelijke basis op het gebied van vastgoed, gebiedsontwikkeling, financiën en risicomanagement aangevuld met sterke persoonlijke kwaliteiten zoals een energieke, verbindende, proactieve houding, organisatorische talenten en een heldere communicatie.

Mijn kracht zit in de combinatie van persoonlijkheid, competenties en kennis. Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich door een open houding, ambitie en een positieve, energieke insteek. Mijn kerncompetenties zijn enthousiasmeren, verbinden, analyseren, organiseren en begrijpelijk communiceren. 

Ik ben nieuwsgierig van aard. Ik vind het leuk om mijn inzichten te verbreden en daarom heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd. Ik heb veel ervaring met controlling, planeconomie, risicomanagement, beleidsvorming, projectmanagement en bedrijfsvoeringstrajecten. Ik beschik over een brede kennis op financieel-economisch gebied, gebiedsontwikkeling, vastgoed en bedrijfsvoering. 

Ik heb gewerkt voor de overheid en het bedrijfsleven. Ik kan sturen op zowel project- als portefeuilleniveau en gemakkelijk schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Ik heb mogen werken aan zowel uitleg- als herontwikkelingslocaties; aan gebieden met verschillende programma’s (wonen, werken, leisure, maatschappelijke functies of een combinatie daarvan), met verschillende partners (woningcorporaties, projectontwikkelaars, beleggers en particulieren) en in verschillende ontwikkelfasen (van quickscan tot realisatie).

OLIVIA JANSEN-YUEN

Planeconoom

Master thesis

Download mijn master thesis voor MSc MSRE “Grondtransacties voor Beleggershuur”.

Wat wij belangrijk vinden

Onze kernwaarden

Hard nodig...

…werkt pragmatisch.
…zorgt voor overzicht en inzicht.
…maakt ingewikkelde berekeningen begrijpelijk.
…is transparant en doet wat zij zegt en zegt wat zij doet.
…zorgt voor energie en enthousiasme met een glimlach.
…zet mensen in hun kracht.
…zorgt voor voortgang en resultaten.
…werkt samen met een collectief van enthousiaste mensen met passie voor gebiedsontwikkeling in een breed spectrum van disciplines.

Samenwerken?

Graag kijken we hoe we u kunnen versterken.

Scroll to Top